Hoppa direkt till innehåll

Blekinge Län

BLUE SCIENCE PARK
Blue Science Park är en innovationsmiljö som stärker Blekinges ställning inom fokusområdena Marin teknik, Digital, eHälsa och Digital samhällsbyggnad genom samarbete mellan näringslivet, Blekinge Tekniska Högskola, Karlskrona kommun och Region Blekinge. Vi är ett 80-tal medlemmar. Vår kompetens är unik genom att vi har hela ekosystemet här från forskning och utbildning till producerande företag och avancerade användare.
I Blekinges näringsliv har det under de senaste tjugo åren byggts upp en betydande spetskompetens inom Telecom/IT-området. Blekinge Tekniska Högskola är topprankad i världen inom mjukvaruutveckling och har framstående forskning inom Tillämpad hälsoteknik. Blue Science Park designar innovationsprojekt inom eHälsa utifrån identifierade behov i Region Blekinges och kommunernas vård- och omsorgsverksamheter. Detta ger Blekinge en strategisk möjlighet att ligga i framkant med lösningar inom eHälsa.
Vår Blue eHealth Testbed är placerad mitt i BTH Forsknings- och utbildningsklinik – kliniken som är helt unik i sitt slag då den fungerar som en mötesplats för forskning, undervisning och hälsoteknisk produktutveckling. Här kan science parkens medlemmar utveckla, testa idéer och produkter/tjänster i samverkan med akademin.